Peker domene til korrekt ip adresse?

NB dette gjelder kun kunder som er på portal plattformen - hvis du er den minst tvil ta kontakt med support@idium.no.

For å finne ut om deres domene peker til korrekt adresse kan dere slå det opp på: http://ipaddress.com/ip-lookup/

IP-adressen deres domene skal peke til er: 54.171.172.11

Om IP adressen er en annen må den endres.

Vi har siden høsten 2014 videresendt trafikken for de som ikke har endret IP adressen. Dette skal vi snart slutte med.

Derfor dere endre IP-adressen til deres domene.

Dette gjelder alle domener som peker til deres websider. F.eks. hvis både xxxdomen.no og yyydomene.no peker til samme løsning må man endre IP adressen til begge domener.

En annen grunn til at dere burde gjøre dette snarest, er at besøkende til deres nettsider vil kunne nedlaste sider og filer raskere når domene peker til korrekt IP adresse. I tillegg vil man unngå tekniske problemer.

Slik går du frem:

Ta kontakt med deres registrar.

Er du usikker på hvem din registrar er? Gå til denne siden hvis ditt domene slutter på ".no":

https://idium.zendesk.com/hc/no/articles/203041995-Hvordan-finne-din-NO-registrar

Se her for å finne registrar for internasjonale domener. (COM,NET,etc)

Denne beskjeden kan videresendes til din registrar:
--

I sonefilen (DNS) for mitt domene (informer om hvilket domene det gjelder) må følgende endring utføres: A-record for domenet endres til IP: 54.171.172.11

"www"oppføring settes som CNAME til hovedddomene.

--

Hos de fleste registrar har du (som domeneeier) selv mulighet til å gjøre endringen. Ta kontakt med registrar om du mangler brukernavn og passord.