Bildeopplasting

For at opplasting av bilder skal gå så smertefritt som mulig er det et par ting du må passe på.

1. Pass på at Adobe Flashplayer er oppdatert (http://get.adobe.com/flashplayer/)
  2. Bildeformatet må være JPEG, PNG eller GIF
  3. Bildestørrelsen bør ikke overstige 1000x1000px så lenge bildet ikke skal vises i full bredde.
  4. Husk å bruk Firefox nettleseren til redigering av Web+ hjemmesidene (http://firefox.no/)
  5. JPEG bilder må være i RGB og ikke CMYK fargesystem for å vises riktig

JPEG, PNG og GIF:

Dersom bildebehandling er helt nytt for deg er den enkleste måten å konvertere ett bilde til ett av disse formatene å åpne bildet i MS Paint, velge "Lagre som" og velge ett av de aktuelle formatene. Det vanligste er å benytte JPEG, men skulle dette være problematisk å laste opp kan du forsøke å bruke PNG. PNG bilder vil som regel ikke være like små (datamengde) men det er et format som fungerer veldig bra på web. Evt. kan bildet lagres som GIF, men dette egner seg kun til enklere bilder uten for mange detaljer.

Dersom bildet lastes opp og det ikke vises noe bilde når du skal velge visningsstørrelse er feilen som regl at bildet er i CMYK fargesystem og ikke RGB.

Endring av bildestørrelse: