Hvordan fungerer kontaktskjemaet i IdiumPortal?

Kontaktskjemaer i IdiumPortal administreres under fanen SKJEMAER.

Under her er det mulig å sortere skjemaer i grupper.

I et skjema kan det legges til mange ulike elementer/felter:

• Tekstboks (vanlig tekstfelt)
  • Rullgardin (nedtrekksliste for valg)
  • Avkrysningsboks (for enkelt avkrysningsvalg)
  • Radioknapper (gruppe av avkrysningsbokser hvor man kun kan velge 1)
  • Tekstbeskrivelse (Stort felt for kommentarer)
  • Last opp fil (mulighet for bruker å laste opp en fil via skjema)
  • Mottaker-velger (mulighet for å velge mottaker av skjemaet)
  • Avsender-epost (adressen til avsender, oppgis for skjema kvittering)
  • Emnefelt i e-post (mulighet for å definere eget emne i meldingen)
  • CAPTCHA (felt med tegn bruker må fylle ut for å kunne sende skjema)

Mottaker av skjemaet legges til i feltet: SEND SVAR PR. E-POST TIL BRUKERE. Brukere velges fra brukerdatabasen (Administrasjon > Brukere). Det er altså e-postadressen som står oppført på brukeren som blir brukt.

Kvittering til avsender
Hvis du ønsker at avsenderen som fyller inn skjemaet skal få en bekreftelse på e-post, er dette mulig ved å legge inn et felt av typen "avsender-epost".
Hvis man bruker denne funksjonen må man også sjekke innstillingene under AVANSERT:

• Feltet OVERSTYR KVITTERINGSTEKST gir deg mulighet til å overstyre teksten som vises på skjermen til avsender etter at det er fyllt ut.
  • Feltet SEND E-POST TIL AVSENDER, er for å definere tekst som vises i e-postmeldingen til avsenderen. Skjemafeltene følger med automatisk.
  • Feltet STANDARDVERDI FOR AVSENDER må fylles ut med noe, enten det er en reel e-postadresse eller en dummyadresse som i vist eksempelet nedenfor.