Vanlige spørsmål om Idiums e-post

Q: Hvilke servere brukes til Idium e-post?

Innkommende mailserver:
mail.idium.net

Utgående mailserver:
mail.idium.net

Viktig:
Kryss av for "Server for utgående e-post krever godkjenning".

Q: Jeg får ikke sendt e-post, hva er galt?

Det kan være flere grunner til du ikke kan sende e-post

1. Du har ikke tilgang til internet

2. "Server for utgående e-post krever godkjenning" er ikke huket av

3. Du bruker port 25 når du bør bruke port 587

Noen internett-leverandører har sperret port 25 som en del av kampen mot spam, du må derfor bruke port 587 om du har problemer med å koble til på port 25, dette varierer fra leverandør til leverandør.

Utgående e-post (SMTP): Må endres til 587

Q: Hva er maks størrelse på en e-post med vedlegg?

Idium har en maks størrelse på 10 mb innkommende og utgående. Hvis du skal sende et .pdf dokument så er maks størrelse 7 mb.

Q: Hvordan kan jeg legge til flere e-post adresser, endre passord, slette e-post kontoer og opprette alias?

Du kan selv administrere deres e-postkontoer på http://mail.idium.net/postfixadmin

Her kan du legge til e-post kontoer, slette e-post kontoer, endre passord og opprette alias.

Instruksjoner på hvordan du administerer din e-post finner du her

Hvis du ikke har tilgang til denne siden, ta kontakt med support på e-post support@idium.no.

Q: Kan jeg bruke æ, ø, å i min e-post adresse?

Per dags dato er ikke mulig å ha æ, ø, å til venstre for @. Det er kun støtte for æ, ø, å til høyre for @, altså i domenenavnet.
Epost med æøå i domenenavnet anbefales ikke, da det ikke er alle som har støtte for dette.

Q: Har jeg muligheten til å sjekke e-post på en annen maskin og i utlandet?

Du har mulighet til å sjekke din e-post fra andre maskiner og fra utlandet. Du kan da bruke vår Webmail.

Du må ha ditt brukernavn og passord til din epostkonto tilgjengelig.

Webmail: http://webmail.idium.net/

Q: Hvordan endrer jeg passord på min epostkonto?

Gå inn på http://mail.idium.net/postfixadmin/users/

Brukernavn og passod er det samme som du bruker på epost.

Der inne kan du da endre passord, samt videresende eposten din til en annen adresse.