Hvordan administrere E-post

Du kan enkelt selv administere deres e-post kontoer på http://mail.idium.net/postfixadmin

Her inne kan du:

• Legge til e-post kontoer
  • Legge til alias
  • Bytte passord på e-post
  • Bytte passord på admin
  • Slette e-post kontoer
  • Oversikt over deres e-post kontoer
  • Vise logg av utførte handlinger

Hvis du ikke har tilgang til denne siden, ta kontakt med support på 22 00 84 80 eller send en e-post til support@idium.no

1. Innlogging

Gå til http://mail.idium.net/postfixadmin og logg inn med brukernavn og passord som du har fått av Idium Support, deretter trykk "Logg inn".

2. Legge til e-post. Trykk "Legg til e-post konto".

Skriv hva du ønsker foran @ i ”Brukernavn” feltet. Hvis du ønsker å opprette et passord som du husker lett må du skrive dette i passord feltet og gjenta passordet i feltet Passord (igjen). Hvis du ønsker et generert passord så la passordfeltet være blankt. Trykk deretter ”Opprett”.

Etter du trykket Opprett så vi du kunne se ditt brukernavn og passord. Brukernavn og passord kan du bruke på innlogging av Webmail eller ved oppsett av e-post program på din egen maskin. Se oppsett for e-post program her.

3. Opprett alias. Trykk ”Legg til alias”. Skriv inn alias adresse som du ønsker ”Alias” feltet og skriv inn e-post adressen i feltet ”Mottaker” som du vil at e-posten skal bli videresendt til. Trykk deretter ”Legg til alias”.

Alle e-poster som blir sendt til ola@dittdomene.no vil nå bli sendt til olanormann@dittdomene.no
På "Oversikt" kan du se alle e-post adresser og aliaser.

4. Bytte passord på e-post adresser.  Trykk ”Oversikt”, deretter trykker du på ditt domenenavn som vist under.

Du vil da få opp en fullstendig oversikt over alle e-postkontoene med alias.  Trykk på ”Redigere” på e-post du ønsker å endre passord på.

5. Slette e-post adresser. Trykk ”Oversikt”, deretter trykker du på ditt domenenavn.

Det vil sprette opp et vindu og du må bekrefte om du virkelig vil slette e-post kontoen.

6. Bytte passord på Admin konto. Trykk ”Passord"

Deretter skriv inn nytt passord og gjenta det nye passordet.