Tilgang til e-post

For å få tilgang til e-post, logger man seg på en av nedenstående adresser:

gmail.com, mail.domene.no eventuelt  mail.google.com/a/domene.no

- der domene.no erstattes med organisasjonens eget domene.

Ikke brukt Gmail før?

Alle som ikke har benyttet Gmail før, anbefales å lese startveiledningen her

Tidligere brukte man vanligvis et e-postprogram på ens egen datamaskin for å lese, skrive og organisere e-post, noe som henger igjen fra den tiden man bare hadde oppringt nettforbindelse og man ikke var tilknyttet nettet hele tiden.  Dette var også ofte nødvendig pga at e-posttilbyderen lot brukeren få så liten lagringsplass på tilbyderens tjenermaskin at det rett og slett ikke var mulig å lagre all e-posten der. I tillegg var også web-grensesnittet i mange tilfeller så dårlig at dette var lite hensiktsmessig å bruke.

Med Gmail og bredbånd er alt annerledes. En lagringsplass på over 7,6 gigabytes pr konto *) og et webgrensensitt som etter manges mening er langt bedre enn det de fleste e-postprogrammer kan oppvise, gjør at det, for det store flertallet av brukere, er mest praktisk å ha ha all post liggende på tjenermaskinen og også å håndtere e-postmeldiger der ved ganske enkelt å logge seg på ens konto.

Fordelen med Gmail er bl.a.

• Alltid tilgang til all e-post (både sendt og mottatt) uavhengig av hvilken maskin som benyttes og hvor man befinner seg i verden.
  • Ikke nødvendig å selv ta sikkerhetskopier av egen e-post.
  • Muligheten for feil på lokale programmer eleminert.
  • Enkelt å skifte datamaskin.
  • Slipper arbeid med å konfigurere e-postrogrammer for hver enkelt bruker.

Google anbefaler å bruke en av følgende nettlesere:

• Explorer 7.0 eller nyere
  • Firefox 3.0 eller nyere
  • Google Chrome 4.0 eller nyere
  • Safari 3.0 eller nyere

*) Kan oppgraderes til 25 gigabytes for EUR 40 eller USD 50 pr konto pr år (forbehold om prisjusteringer)